من گلابم بوى گل جویید از من زآنکه آید

بوى دلجوى حسین از خاک پاک با صفایم
اى (رسا) از آستانش هر چه خواهى آرزو کن
عاجز از اوصاف این گل مانده طبع نارسایم

چنانکه در آغاز کتاب حاضر آوردیم ، عبدالوهاب بن احمد شافعى مصرى ، مشهور به شعرانى (متوفى به سال 973 قمرى )، در کتاب المنن ، باب دهم ، نقل مى کند: ((نزدیک مسجد جامع دمشق ، بقعه و مرقدى وجود دارد که به مرقد حضرت رقیه علیه السلام دختر امام حسین علیه السلام معروف است . بر روى سنگى واقع در درگاه این مرقد، چنین نوشته است :
هذا البیت بقعه شرفت بآل النبى صلى الله علیه و آله و بنت الحسین الشهید، رقیه علیه السلام
(این خانه مکانى است که به ورود آل پیامبر صلى الله علیه و آله و دختر امام حسین علیه السلام ، حضرت رقیه شرافت یافته است ) (307)
مرقد مطهر این دختر مظلومه ، در قرون اخیر بارها تعمیر شده است ، یک بار در سال 1280 هجرى قمرى به دست یکى از سادات محترم به نام سید مرتضى که داستان آن در بخش اول این کتاب ذکر گردیده است . و آخرین تعمیر آن قبل از سالهاى اخیر نیز به وسیله میراز على اصغر خان اتابک امین السلطان صدراعظم ایران در سال 1323 هجرى قمرى انجام گرفته است ، در مورد تعمیر اخیر، مرحوم علامه سید محسین امین عاملى متوفاى 1371 هجرى قمرى ، اشعارى سروده که بر بالاى درب مرقد حضرت رقیه علیه السلام نقش شده است و از جمله آنها این دو بیت است ، که خود او در اعیان الشیعه نقل مى کند و بیت آخر، ماده تاریخ تعمیر مرقد این مظلومه است

له ذوالرتبه العلیا على
وزیر الصدر فى ایران جدد
و قد ارختها تزهو بنا
بقبر رقیه من آل احمد

در این اواخر، به علت کثرت توجه علاقمندان خاندان اهل بیت علیه السلام به قبر این دختر معصومه و کوچکى محل و گنجایش نداشتن آن براى زایرین ، مرحوم مغفور حاج شیخ نصر الله خلخالى در صدد بر آمد که حرم مخدره راتوسعه دهد و بدین منظور با کمک عده اى از نیکوکاران و محبان این خاندان ، خانه هاى اطراف حرم را خریدارى کرد. ولى به خاطر تعصبهاى جاهلانه و طمعکاریهاى مغرضانه جمعى از صاحبان خانه ها از تخلیه بیوت خوددارى کردند. از آنجا که بناى ساختمان جدید به منظور تاسیس یک محل عبادى بود، متصدیان امر نمى خواستند متوسل به زور شوند، با اینکه شرعا چنین حقى را داشتند، لذا تخلیه و تخریب کامل خانه هاى اطراف چندین سال به طول انجامید و چشم علاقمندان و مشتاقان به انتظار بود تا آنکه بحمدالله در نتیجه مساعى و بذل و بخشش ‍ بى دریغ بانیان و متصدیان ، که اضعاف و مضاعف قیمت استحقاقى را به صاحبان خانه ها پرداخت کردند، در تاریخ 1364 هجرى شمس برابر 1984 میلادى با حضور بعضى از مسولین و مقامات دولتى سوریه و جمعى از علما و روحانیون رسما شروع به ساختمان شد. ضمنا براى اطمینان بیشتر از استحکام بنا مسیر رودخانه اى را که در داخل بناى فعلى بود هر چند قبلا تغییر داده بودند، به طور کلى از ساختمان حرم بیرون بردند، و این تغییر پنج ماه به طول انجامید. سپس شروع به پى ریزى بناى جدید حرم گردید.
مجموع مساحت ساختمان تقریبا 4500 متر مربع است که 600 متر مربع تقریبى از این مساحت فضاى باز، و باقى زیربناست . در قسمت جنوبى ساختمان ، مسجدى به وسعت 800 متر مربع (40*20) ساخته شده است که وسعت حرم و رواقهایش در بناى جدید تقریبا 2600 متر مربع خواهد بود. خداوند به بانیانش جزاى خیر عنایت فرماید.

 

ستاره درخشان شام حضرت رقیه دختر امام حسین (ع ) (( مؤلف : حجة الاسلام آقاى حاج شیخ على ربانى خلخالى ))






تاریخ : شنبه 91/10/2 | 6:54 عصر | نویسنده : ehsan | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.