میرحمید میرمعصومنژاد در کتاب مسافر نگاه سرخ ، خاطرات شیخ عباس حاج محمد علی الکشوان آل شیخ کلیددار و خادم اقدم حرم حضرت ابوالفضل العباس(ع) را در مورد گوشهای از معجزات قمر بنی هاشم(ع) به رشته تحریر درآورده است.
شیخ عباس متولد 1936کربلا است که به گفته خود از 485سال قبل خاندان آنها از ایران به کربلا مهاجرت کرده و 12 نسل پشت سر هم همگی خادم، کفشدار و کلیددار حرم حضرت ابوالفضل(ع) بودهاند.
خود شیخ عباس بعد از 36 سال کار بازنشسته شده و هر روز منزل کوچکش پذیرای کاروان های مشتاق زائران ایرانی و غیره است که به عشق شنیدن گوشهای از خاطرات و معجزات به دیدن شیخ میآیند.
دیدار با خادم پیر حرم
همچنین میرحمید میرمعصومنژاد در کتاب مسافر نگاه سرخ، خاطرات شیخ عباس حاج محمد علی الکشوان آل شیخ کلیددار و خادم اقدم حرم حضرت ابوالفضل العباس(ع) را در طی چندین سفر به کربلا به رشته تحریر درآورده است.در این کتاب آمده است: کربلا منظرهای است با چشماندازهای بسیار زیبا، باغستانی با گلهای معطر، در این چشمانداز گلهای باغ زهرا (س) بسیارند، حضرت علی اکبر، که شباهتی شگفت به پیامبر (ص) خدا دارد، حضرت علی اصغر (ع) که نازدانه شهداست. حضرت قاسم (ع) که دردانه حضرت مجتبی (ع) است، حبیب بن مظاهر که پیر برناست، حربن یزید ریاحی که آینهدار توبهای صادقانه است و گل های دیگر که هر یک به رنگی و بویی است.
اما گل همیشه بهار عشق و جوانمردی حضرت عباس (ع) گلی دیگرست و در کنار برادر سالارش گل گل هاست، سردار گلهاست و گذر قرنها ذرهای از زیبایی و رعنایی این گل همیشه بهار کم نکرده است.
سهل است! که بر کرامات گل افزوده خواهد شد، جوانمرد جوانمردان یل یلان، ساقی افشان که دلیری و فرزانگی و عشق و صفا و وفا در جریان همیشه جوانش به یگانگی میرسند.
از این جا به بعد، برگهای این سفرنامه به یاد ماه بنیهاشم (ع) معطر است، تا شرح دقایقی باشد از یک دیدار صمیمانه، و از شما چه پنهان! دیدار خادمان کوی اولیاء نیز صفایی دارد، چون سرشار از ذکر شیرین اولیاست.
دیدار با خادم
ما به دیدار «حاج عباس آل الشیخ» خادم پیر آستان مقدس حضرت ابوالفضل (ع) میرویم، در کربلای معلی، دیداری لطیف و دل افزا. حاج عباس که در دامان دایهای ایرانی پرورش یافته، با زبان فارسی به خوبی آشناست، هر چند که لهجه عربیاش را نمیتواند پنهان کند.
او با روی گشاده و مهربان پذیرای مان میشود تا گوشههایی ملموس از عشق ورزی با سالار عشق و وفا حضرت عباس (ع) را برایمان بازگوید: نیاکان حاج عباس، نسل به نسل، خادمان حرم ابوالفضل (ع) بودهاند. پس از یازده نسل و گذشت 485 سال، این میراث پرافتخار به اوج رسیده است. حاج عباس سی و پنج سال خدمتگزار این آستان عرشی بوده و کلید حرم، سرداب و خزانه آستانه مقدس در دست او بوده است.
اما در پی مخالفت با رژیم سفاک صدام از کار برکنار میشود و یکی از برادرانش به زندان اعدام سپرده میشود. خود وی را نیز پس از مصادره اموال به بغداد تبعید میکنند.
شیخ عباس به حضرت ابوالفضل (ع) توسل میجوید و در پی تفضل ماه بنیهاشم (ع) بعثیان از ادامه تبعید وی صرفنظر میکنند و او به شهر و دیار خود بر میگردد. او از سالهای پربرکت خدمتگزاری در آُتان مقدس حضرت ابوالفضل (ع) خاطرهها دارد و میگوید که در حال نوشتن آن خاطرههاست. دو سه برگ از آن خاطرهها تحفه ما زائرانی است که همچون خود آن خادم پیر دل سپرده و سرسپرده خاندان نور و کرامتایم. با این اشارت که کرامتهای یاد شده در این برگها، تنها و تنها قطرههایی است از دریا باشد که گوشه چشمی به ما کنند.