لقبهاى برازنده امام سجاد علیهالسلام
سیدالعابدین، زینالعابدین، سیدالمتقین، اماما لمؤمنین، سجاد و زینالصالحین، از لقبهاى امام چهارم شیعیان است که در این میان، دو لقب سجاد و زینالعابدین، شهرت بیشترى دارد. این لقبها مانند لقبهایى نیست که عرب هنگام زادن کودک یا در کودکى به او مىدهد.
این لقبها را صرّافان گوهرشناس و انسانجو به آن حضرت دادهاند. آنان در آن دوران تاریک، از دیو و دد آزرده شده بودند و با دیدن آن امام، کسى را مىدیدند که آن دانشمند در روز روشن با چراغ در پى او مىگردید و نمىیافت.
بیشتر کسانى که این لقبها را بدو دادهاند، نه شیعه بودند و نه او را امام و برگزیده از سوى خدا مىدانستند.
با این حال، نمىتوانستند آنچه را در او مىبینند، نادیده بگیرند.
هر یک از این لقبها، نشاندهنده درجهاى از کمال، پایه اى از ایمان، مرتبه اى از تقوا و اخلاص و میزان اعتماد و اعتقاد مردم به دارنده این لقبهاست.
او به حقیقت جلوهگاه آشکار این ویژگى ها بود و این سخنى است که همگى برآنند.
شرایط و رسالتها در عصر امام زین العابدین علیهالسلام
امام سجاد علیهالسلام در دشوارترین شرایط به سر مىبرد تا آنجا که خود آن حضرت مىفرماید: «اگر کسى متهم به کفر مىشد، بهتر از آن بود که به شیعه گرى متهم شود.» همچنین فرمود: «در مکه و مدینه، بیست نفر نیستند که ما را دوست بدارند».
در زمان آن حضرت، بنىامیه چنان بر مردم چیره بود که افزون بر روا داشتن ستم هاى فراوان در حق مردم، به تحریف دین مردمان نیز دست مىیازید.
در همین زمینه، انس بن مالک، صحابى رسول خدا صلى الله علیه وآله با گریه مىگفت: چیزى از آنچه در زمان رسول خدا صلى الله علیه وآله وجود داشت، پیدا نمىشود.
از همه آنچه از پیامبر خدا فرا گرفتیم، تنها نماز مانده است که در آن نیز بدعتهایى پدید آمده است. مسعودى، تاریخ نگار نامدار گفته است:
«على بن الحسین علیهالسلام امامت را به شکل پنهانى و با تقیّه بسیار و در زمانى دشوار عهدهدار گردید.» در چنین زمان دشوارى، امام سجاد علیهالسلام با دوراندیشى و تدبیرى شایسته، شیوهاى در پیش گرفت که توانست از خاموش شدن فروغ وحى جلوگیرى کند و دین ناب و آسمانى اسلام را از لابه لاى آن همه حادثه ها به سلامت به دست آیندگان بسپارد و نام اهل بیت علیهمالسلام را زنده نگه دارد.
پرهیز از قیام به دلیل آماده نبودن شرایط آن، رو آوردن به کار بزرگ فرهنگى در قالب دعا، روشنگرى در هر فرصت مناسب و گریه هاى فراوان در عزاى پدر بزرگوارش، امام حسین علیهالسلام ، بخشى از رسالتهاى پیروزىآفرین آن حضرت در راه رسیدن به هدفهایش بود.
درباره وب

جست وجو
ویژه مدیریت وب
لینک دوستان
برچسبها وب
تاریخ : دوشنبه 91/9/20 | 2:35 عصر | نویسنده : ehsan | نظرات ()
آخرین مطالب
آی پی شما
ساعت
بینندگان عمومی
آرشیو مطالب
امکانات وب
بازدید امروز: 114
بازدید دیروز: 129
کل بازدیدها: 1997776