زیبایی های کربلا چیست؟ ما از کربلا هر چه می بینیم تشنگی و دود و عطش است. اینها سختی های کربلاست، گاهی در سختی زیبایی هم وجود دارد.

خداوند در قرآن کریم می فرماید:

« و اذقال ربک للملائکه انی جاعل فی الارض خلیفه قالوا اتجعل فیها من یفسد فیها و یسفک الدماء و نحن نسبح بحمدک و نقدس لک قال انی اعلم ما لا تعلمون [بقره 30]

زندگی بشر مجموعه ای از تاریکی و روشنایی، زشتی و زیبایی، شر و خیر است. آنچه فرشتگان دیدند جنبه تاریک فرزند آدم بود و آنچه خداوند اشاره کرد قسمت های روشن آن بود که بر قسمت های تاریک بسی ترجیح دارد.

حادثه عاشورا دو چهره دارد:
یکی سیاه و دیگری سفید.
از لحاظ چهره سیاه یک داستان جنایی است داستان خیلی تاریک و وحشتناک،
از لحاظ چهره سفید یک داستان ملکوتی و یک حماسه انسانی است.
مظهر انسانیت و عظمت و صفا و بزرگی و فداکاری است از لحاظ اول، نام این قضیه فاجعه است و از لحاظ دوم، قضیه مقدس است. از لحاظ اول قهرمان داستان شمر است و ابن زیاد
و حرمله و عمر سعد و
از لحاظ دوم قهرمان داستان امام حسین (ع) و ابوالفضل (ع) و زینب کبری (س) است. در این مقدمه، جمله ای زینب کبری (ص) دارد که می فرماید:
ما رأیت الا جمیلا؛ من در کربلا چیزی جز زیبایی نمی بینم.
زیبایی های کربلا چیست؟ ما از کربلا هر چه می بینیم تشنگی و دود و عطش است. اینها سختی های کربلاست، گاهی در سختی زیبایی هم وجود دارد.
1- ایثار

از ویژگی های ستودنی امام حسین (ع) و یارانش، در روز عاشورا که صفحه حماسه کربلا را بیش از هر چیز درخشان و سفید کرده ایثارگری و اشتیاق بیش از حد آنان به شهادت و لقاءالله است.
انس به شهادت از شاخه های عشق و محبت الهی به شمار می آید. عاشق واقعی حضرت ربوبی، هستی اش را با تمام وجود فدای حق می کند و شهدای کربلا این چنین بودند. در صحنه عاشورا نخستین ایثارگر سیدالشهدا بود که حاضر شد فدای دین خدا گردد و رضای او را بر همه چیز برگزیند و از مردم نیز خواست کسانی که حاضرند خون خود را در این راه نثار کنند با او همسفر کربلا شوند. 1

اظهارات ایثارگرانه یاران امام در شب عاشورا مشهور است. یک به یک برخاستند و آمادگی خود را برای جانبازی و ایثار خون در راه امام اظهار کردند.
از آن همه سخن این نمونه ای از کلام مسلم بن عوسجه کافی است که به امام عرض کرد:

هرگز از تو جدا نخواهم شد. اگر سلاحی برای جنگ با آنان هم نداشته باشم با سنگ با آنان خواهم جنگید تا همراه تو به شهادت برسم.
آری، خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست. حضرت زینب (س) عصر عاشورا هنگام حمله سپاه کوفه به خیمه ها و غارت اشیا چون دید شمر با شمشیر قصد کشتن امام زین العابدین را دارد، فرمود:
او کشته نخواهد شد مگر آنکه من فدای او شوم. 2
2- صبر و بردباری


صحنه کربلا برای یاران حق، سراسر صبر و استقامت است اما تا سخن از صبر و استقامت به میان می آید نام زینب به عنوان «ام المصائب» در ذهن همگان خطور می کند.
حضرت زینب (س) از طرفی مادر سه شهید ،
خواهر هشت شهید،
عمه نه شهید ،

خاله سه شهید، نظاره گر به خون غلطیدن بیش از بیست نفر از نزدیک ترین افراد خانواده خود بود.

از سوی دیگر حامل رسالت کربلا و پیام رسان همه خون هایی بود که در آن مسلخ به زمین ریخت.
او باید با سرپرستی کاروان اسیران از کربلا تا به کوفه و از کوفه تا شام و ایراد خطبه و بیان حقایق و اهداف قیام امام حسین (ع) در تکمیل رسالت کربلا بر همه سختی ها چیره شود. امام سجاد می فرماید:
با همه مصیبت و مشقتی که بر عمه ام وارد شد نمازش ترک نشد و حتی نقل شده که امام حسین (ع) در آخرین وداع به خواهرش فرمود:
ای خواهر! برادرت حسین را در نماز شب فراموش نکن [العیون - العبدی، ص218]
این درخواست امام از خواهرش زینب صرف نظر از اینکه مقام بسیار والا و جایگاه معنوی و عرفانی فوق العاده زینب(س) را گوشزد می کند، بیانگر پیش بینی آن امام آینده نگر از صبر خواهر است.






تاریخ : یکشنبه 91/9/5 | 10:30 عصر | نویسنده : ehsan | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.