از معروف ترین وقایع زندگانی حضرت معصومه(س) سفر آن حضرت به دیار قم است. از قرار معلوم، به واسطه ی عشق و علاقه ی خاص ایشان به برادر بزرگوار، هم چنین نامه ای که از امام به دست ایشان رسید،
وقتی اهل قم آگاه شدند که قرار است دختر امام کاظم (ع) به قم تشریف فرما شوند، به استقبال ایشان شتافتند. در میان آن جمع، «موسی بن خزرج » در این کار مقدم همه ی آنان بود؛ همین که به خدمت آن مکرمه رسید، مهار ناقه ی آن حضرت را گرفت و ایشان را با اجلال تمام به قم آورد و خانه خود را به نور حضور ایشان روشن ساخت. خانه ی «موسی بن خزرج» به احترام اقامت هفده روزه ی آن بانوی بزرگ اسلام به صورت مدرسه در آمد و به «مدرسه ی ستّیه» موسوم گرید و محراب عبادت ایشان به نام «بیت النّور» تا امروز، عبادتگاه خاص و عام شده است .
آئینه توحید به قم می آید
یا خواهر خورشید به قم می آید
نذر نفحات فاطمی اش صلوات
با آمدنش عید به قم می آید
*
هم زمزمهی سبز بهاران با تو
هم روح بلند چشمه ساران با تو
از راه رسیدی و کویری تشنه
جنت شده، ای حضرت باران با تو
*
تا خاک مرا سرشت، یا معصومه
روی دل من نوشت: یا معصومه
یک پنجره پرواز مرا خواهد برد
از صحن تو تا بهشت، یا معصومه
السلام علیک یا فاطمة المعصومه سلام الله علیها
هاله ای از نور و تقدس، سرزمین عجم را تسخیر کرده است. چه کسی می داند، کدامین پاسخ آسمانی به کدامین نیاز روحانی بشر، در حال استجابت است؟!
بانویی از شرقی ترین افق ولایت طلوع کرده که اسرار رضوی را بهتر از همگان می داند.
بانویی از راه رسیده که محرم ترین قلب را به رازهای پرشکوه ولایت در سینه دارد.
بانویی درحلقه مردم قم می درخشد که نگین امامت زمان را در گنجینه ایمانش، پاسبان است.
مقدمه
این سوره در مکه نازل شده و داراى 9 آیه است
محتوى و فضیلت سوره همزة
ایـن سـوره کـه از سـوره هاى مکى است از کسانى سخن مى گوید که تمام هم خود را متوجه جـمـع مـال کـرده ، و تـمام ارزشهاى وجودى انسان را در آن خلاصه مى کنند، سپس نسبت به کـسـانـى که دستشان از آن خالى است به دیده حقارت مى نگرند و آنها را به باد استهزا مى گیرند.
ایـن ثـروت انـدوزان مستکبر، و خودخواهان حیله گر چنان از باده کبر و غرور مست مى شوند کـه از تحقیر دیگران و عیب جوئى و استهزا و غیبت آنها لذت مى برند و با آن تفریح مى کنند.
و در پایان سوره از سرنوشت دردناک آنها سخن مى گوید که چگونه به صورت حقارت آمـیـزى در دوزخ پـرتـاب مـى شـونـد، و آتـش سـوزان جـهـنـم قـبل از هر چیز بر قلب آنها مسلط مى گردد، و روح و جان آنها را که کانون این همه کبر و غـرور و ایـن هـمـه شـرارت بـود بـه آتـش مـى کشد، آتشى سوزان و مستمر و طولانى . در فـضـیـلت تلاوت این سوره در حدیثى از پیغمبر اکرم (صلى الله علیه و آله و سلم ) آمده است : من قراء سورة الهمزة اعطى من الاجر عشر حسنات بعدد من استهزاء بمحمد (صلى الله علیه و آله و سلم ) و اصحابه : هر کس این سوره را تلاوت کند به عدد هر یک از کسانى که محمد و یارانش را استهزاء کردند ده حسنه به او داده مى شود.
و در حدیثى از امام صادق مى خوانیم : هر کس آن را در نماز فریضه اى بخواند فقر از او دور مى شود، روزى به او رو مى آورد، و مرگهاى زشت و بد از او دفع مى گردد.
مقدمه
این سوره در مکه نازل شده و داراى 5 آیه است
محتوى و فضیلت سوره فیل
ایـن سـوره چـنـانـکـه از نامش پیدا است اشاره به داستان تاریخى معروفى مى کند که در سـال تـولد پیغمبر اکرم (صلى الله علیه و آله و سلم ) واقع شده ، و خداوند خانه کعبه را از شـر لشـکـر عـظـیـم کـفـارى کـه از سـرزمـیـن یـمـن سـوار بـر فیل آمده بودند حفظ کرد.
این سوره یادآور آن داستان عجیب است که بسیارى از مردم مکه آن را به خاطر داشتند، زیرا در گذشته نزدیکى واقع شده بود.
یـادآورى این داستان هشدارى است به کفار مغرور و لجوج که بدانند در برابر قدرت خدا کـمـتـریـن قـدرتـى نـدارنـد، خـداونـدى کـه لشـکـر عـظـیـم فـیـل را بـا آن پـرنـدگـان کـوچـک ، و آن سـنـگـریـزه هـاى نـیـمـبـنـد (حـجـارة مـن سجیل ) در هم کوبید قدرت دارد که این مستکبران لجوج را نیز مجازات کند.
نه قدرت آنها عظیم تر از قدرت ابرهه بود، و نه لشکر و نفرات آنها هرگز به آن حد مـى رسـیـد، یـعـنـى شـما که این ماجرا را با چشم خود دیدید چرا از مرکب غرور پائین نمى آیید؟!
در فـضـیـلت تلاوت این سوره در حدیثى از امام صادق (علیه السلام ) آمده است : هر کسى سـوره فیل را در نماز واجب بخواند در قیامت هر کوه و زمین هموار و کلوخى براى او شهادت مـى دهـد کـه او او نـمـازگـزاران اسـت ، و مـنادى صدا مى زند در باره بنده من راست گفتید، شـهـادت شـمـا را بـه سـود یـا زیـان او مـى پـذیـرم بـنـده ام را بـدون حـسـاب داخل بهشت کنید او کسى است که من وى را دوست
دارم و عملش را نیز دوست دارم .
بـدیـهـى اسـت ایـن همه فضیلت و ثواب و پاداش عظیم از آن کسى است که با خواندن این آیات از مرکب غرور پیاده شود و در طریق رضاى حق گام بردارد.
مقدمه
این سوره در مکه نازل شده و 4 آیه دارد
محتوى و فضیلت تلاوت سوره قریش
ایـن سـوره در حـقـیـقـت مـکـمـل سـوره (فـیـل ) مـحـسـوب مـى شـود و آیـات آن دلیل روشنى بر این مطلب است .
محتواى این سوره بیان نعمت خداوند بر قریش و الطاف و محبتهاى او نسبت به آنهاست ، تا حـس شکرگزارى آنها تحریک شود و به عبادت پروردگار این بیت عظیم که تمام شرف و افتخارشان از آن است قیام کنند.
هـمـانـگـونـه کـه در آغاز سوره و الضحى گفتیم آن سوره و سوره ا لم نشرح در حقیقت یک سـوره مـحسوب مى شود، همچنین سوره فیل و سوره قریش چرا که اگر درست در محتواى آن دو دقـت کـنـیـم پـیـونـد مـطـالب آنـهـا بـقـدرى اسـت کـه مـى تـوانـد دلیل بر وحدت آن دو بوده باشد.
به همین دلیل براى خواندن یک سوره کامل در هر رکعت از نماز اگر کسى سوره هاى فوق را انـتـخـاب کند باید هر دو را با هم بخواند. براى توضیح بیشتر در این زمینه به کتب فقهى (کتاب صلاة بحث قرائت ) مراجعه شود.
در فـضـیلت تلاوت این سوره همین بس که در حدیثى (از پیغمبر اکرم (صلى الله علیه و آله و سـلم ) نـقـل شـده کـه فـرمـود: مـن قـراءهـا اعـطـى من الاجر عشر حسنات ، بعدد من طاف بالکعبة ، و اعتکف بها: کسى که آن را بخواند به تعداد هر یک از کسانى که
در گرد خانه کعبه طواف کرده ، یا در آنجا معتکف شده ، ده حسنه به او مى دهد.
مـسـلمـا چـنین فضیلتى از آن کسانى است که در پیشگاه خداوندى که پروردگار کعبه است سر تعظیم فرود آورده ، او را عبادت کنند، و احترام این خانه را پاسدارى کرده و پیامش را با گوش جان بشنوند و به کار بندند.